Kulturális élet 1990-94. között

KÁBEL TV – DEVECSERI TV

A devecseri kábeltelevíziós egyesületet 1989. december végén alakult meg, aminek az elnöke Temesvári Erik lett. A lakosság önerőből valósította meg a hálózat kialakítását. A csatlakozási díjat 1990. január 30-án az egyesület elnöke 10 ezer Ft-ra becsülte. A megyei napilapban megjelent interjú alapján a hálózat 1990 közepére megvalósuló kábeltelevíziós rendszer képes lesz arra. hogy a bekötésre kerülő lakásokban kiváló minőségű vételt biztosítson a következő tv csatornákra: magyar 1—2, osztrák 1—2 műsor, a műholdas adások közül MTV. EUROSPORT (angol nyelvű), RTL és SAT 1 (német nyelvű). A kilencedik csatornán helyi, falu tv adás sugárzására is lehetőség lesz a művelődési központban lévő stúdióból

A Devecseri TV el is indult 1990-ben, aminek az évek folyamán tagjai voltak Brunner Zsolt, Hekele Attila, Hóbor József, Czeidli József, Mátrainé Mester Katalin…

A műsorok élő stúdió beszélgetésekkel és a rendezvényekről készült összeállításokkal, riportokkal készültek. Az adások hétfőn és csütörtökön voltak, téli időszakban 19 órától, nyáron este 8 órától. A betelefonálós műsorokban elsősorban játékok voltak, de előszilveszteri, több órás adások is várták a nézőket. Később filmekkel zárták a műsort a Devecseri TV adásában. 1990-es évek elején pedig megjelent a Szív TV adása is keddenként és szerdánként 19 órától.

A napi, “24” órás műsor része volt a Betűreklám (Képújság) műsora, ami a kezdetekkor Kovács Ferenc művelődési ház igazgató által készített Comodore program volt. Ugyancsak Ő készítette el monoszkópokat és a számítógépes játékokat is.

SOMLÓ FILMSZÍNHÁZ

Moziműsorok

1990. október: Az októberi hónapot a mozi még négy napos vetítéssel kezdte. A következő héttől viszont már csak heti három alkalommal várta a nézőket. Megnézem a moziműsort.

1990. november:

 

1990. december: