Művelődési ház avatással kezdődtek meg a devecseri kulturális napok

Tegnap este új művelődési házat avattak Devecserben. A Széchenyi utcában épült, a napokban befejezett létesítményt ünnepi műsor keretében adták át rendeltetésének.

Ünnepi beszédet mondott dr. Bodogán János, a megyei tanács vb. elnöke, az MSZMP Veszprém megyei Végrehajtó Bizottságának tagja. Megjelentek az ünnepségen a megye, a járás és a község politikai, társadalmi és kulturális életének vezető személyiségei. Az új, 360 személy befogadására alkalmas művelődési ház Táncsics Mihály nevét vette fel. Az ünnepi beszéd után a Veszprém megyei Petőfi Színház Heltai Jenő: A néma levente című verses vígjátékát mutatta be nagy sikerrel.

A művelődési ház avatásával megkezdődtek a július 27-ig tartó devecseri kulturális napok. Ma este a Szentkirályszabadjai Ezüsthárfa cigányegyüttes mutatja be az új kultúrházban énekes-zenés műsorát. Kedden este az Országos Rendező Iroda Jazz-presszó, Budapest című műsora; szombaton este a járási kulturális szemlén legjobb eredményt elért, arany- és ezüstérmes műkedvelő művészeti csoportjainak bemutatója nyújt remélhetőleg kellemes szórakozást. Vasárnap este a járási pedagógus irodalmi színpad mutatja be Egerszegi Ferenc: Tiszta szívvel című összeállítását. Végül 27-én az Állami Déryné Színház Halló, itt Budapest című műsorával fejeződnek be a devecseri kulturális napok.

Megjelent a Napló 1964. július 19-i számában.